energieverbruik

Energieverbruik in Nederland

Energieverbruik in Nederland?

Het energieverbruik in Nederland

Het is altijd goed om te besparen op uw energieverbruik. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Het energieverbruik in Nederland is dan ook een goede graadmeter om te kunnen zien of u teveel energie verbruikt of niet. Nu is er geen echt gemiddelde aangezien het ene huishouden uit meer personen bestaat dan het andere en het ene huis groter is dan het andere. Bij het gemiddelde energieverbruik in Nederland kijken we dan ook naar het aantal personen per huishouden.

Verderop zult u een tabel aantreffen waar u kunt zien of u dichtbij het gemiddelde van de Nederlanders in de buurt komt of er zelfs onder zit. Energie besparen is erg belangrijk en als u ook nog eens groene stroom gebruikt in plaats van ‘normale’ stroom dan bent u helemaal goed bezig. De Nederlandse energiemaatschappijen begrijpen dit ook en bij een aantal kunt u de groene stroom al voor dezelfde prijs geleverd krijgen als de normale stroom. Verschil is er niet voor u als gebruiker. Het verschil zit hem in de methode waarin de stroom wordt opgewekt. Groene stroom is beter voor het milieu, aangezien dit wordt gewonnen door bijvoorbeeld windmolens en waterkracht.

 

Houd uw energieverbruik nauwlettend in de gaten

Het is belangrijk uw energieverbruik nauwlettend in de gaten te houden. Een lager verbruik betekent immers ook een besparing voor u. Aangezien de energiekosten een maandelijkse uitgave zijn, kunt u dus veel geld gaan overhouden. Gebruikt u dus zoveel mogelijk spaarlampen en laat als u weggaat niet onnodig veel lampen branden. Wilt u dat er rondom uw huis verlichting is als u niet thuis bent gebruik dan een bewegingssensor. Zo weet u dat de lamp alleen aanspringt als er beweging rondom uw woning is, dit is ook nog eens een goed middel om ongewenste gasten af te gaan schrikken.

Natuurlijk is een goede isolering ook belangrijk maar vaak kunnen een paar kleine veranderingen al een grote besparing betekenen op uw energierekening. Wat wij u ook willen aanraden dat is onze energie vergelijker, hiermee kunt u binnen enkele klikken zien of u door over te stappen ook kunt gaan besparen op uw energiekosten. Energieleveranciers stunten vaak met prijzen dus overstappen kan zeer voordelig voor u uitpakken.

 

Heeft u een hoge energierekening? wat moet u dan gaan doen?

  • Kijk naar uw verbruik op de afrekening
  • Vergelijk uw verbruik met het landelijke gemiddelde
  • Onderneem actie als u ruim boven dit gemiddelde zit
  • Gebruik altijd de energie vergelijker om te kijken of u snel maandelijks kunt gaan besparen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *