De functie van opsluitbanden Betondingen

Wanneer je een terras of pad op de juiste manier wilt aanleggen zal je in de meeste gevallen gebruik dienen te maken van opsluitbanden. Deze banden zorgen dat, de naam zegt het eigenlijk al, de bestrating als het ware wordt opgesloten. Opsluitbanden worden geplaatst aan de rand van een bestrating en zorgen voor een stevige begrenzing. Door het plaatsen van de banden wil men voorkomen dat de stoep of de bestrating wegzakt of wegloopt naar de zijkanten. Wanneer dit het geval is zal de bestrating in het midden gaten gaan vertonen en dit is natuurlijk allesbehalve wenselijk.

Het leggen van opsluitbanden

Opsluitbanden zijn banden met een minimale dikte van 15cm. De banden zorgen voor extra stevigheid en dienen diep in de grond te worden geplaatst voor extra stevigheid. De bovenkant van de banden zal iets dieper dan de bestrating zelf worden gelegd. Dit heeft als functie dat de bestrating op een ‘onzichtbare’ manier worden tegengehouden. De aarde of de beplanting komt in de meeste gevallen over de banden heen, waardoor je dus niets meer ziet van de geplaatste banden.

Opsluitbanden zijn leverbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Heb je dus een bestrating in een bepaalde kleur dan is het mogelijk om hier een matchende opsluitband bij aan te schaffen. Wanneer je te maken met een grote bestrating kunnen de kosten voor opsluitbanden al snel oplopen. Dit lijkt misschien onwerkelijk wanneer je je bedenkt dat de banden eigenlijk vrijwel onzichtbaar zijn. Toch kunnen we je mededelen dat de aanschaf van opsluitbanden geen weggegooid geld is. Houdt het resultaat van de opsluitbanden tijdens de aanschaf goed in het achterhoofd. Opsluitbanden zorgen namelijk voor een versteviging en dus ook een langere levensduur van jouw bestrating. Ideaal dus!

Het aanschaffen van de banden

Het aanschaffen van opsluitbanden kan bij veel verschillende partijen. Echter raden we je altijd aan om je vooraf goed in te lezen over de verschillende banden die er zijn en welke het beste passen bij jouw persoonlijke situatie. Heb je geen tijd om jezelf in te lezen of er gewoonweg geen zin in? Dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om advies in te winnen bij een speciaalzaak bij jou in de buurt. In de meeste gevallen kunnen zij je voorzien van advies op maat en sommige speciaalzaken bieden ook nog eens de mogelijkheid om deze opsluitbanden voor je te leggen. Op deze manier wordt het plaatsen van opsluitbanden natuurlijk wel heel gemakkelijk.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment