demo-attachment-2499-author

Sanne Lampenhuis

Het zal u vast niet zijn ontgaan; energieprijzen vergelijken bespaart u jaarlijks tot maar liefst €700,- aan energiekosten. Toch hebben veel Nederlanders nog nooit de energieprijzen vergeleken. De redenen die zij hiervoor geven zijn uiteenlopend en komen voort uit onnodige onzekerheden zoals:

 • “Is energieprijzen vergelijken wel gratis?” Ja, u kunt volledig vrijblijvend de energieprijzen vergelijken met onze energievergelijker. Het enige wat u betaalt is een lagere energierekening nadat u bent overgestapt.
 • “Is energieprijzen vergelijken wel veilig?” Ja, de energieleverancier die u uiteindelijk kiest is de enige die uw gegevens te zien krijgt. Zij hebben uw gegevens nodig om de gehele overstap voor u te regelen.
 • “Worden alle energiekosten wel meegenomen in de vergelijking? Ja, u kunt de uitwerking van de jaarnota op basis van uw verbruik en postcode terugvinden tijdens stap 2 (vergelijkingsresultaat), onder ‘meer info’.
 • “De energieprijzen vergelijken levert me alleen maar stress op en kost veel tijd!” De energieprijzen vergelijken is ontzettend eenvoudig en kost u niet meer dan 5 minuten van uw tijd. U vult bij stap 1 uw huidige gegevens in, selecteert bij stap 2 uw persoonlijke voorkeuren en vult vervolgens bij stap 3 uw gegevens in. De nieuwe energieleverancier zal vervolgens alles voor u regelen.
 • “Straks moet ik een energierekening bij 2 energiemaatschappijen betalen.” Nee, de nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat u overstapt op de door u gekozen datum. Hiernaast is het technisch onmogelijk om van 2 verschillende energieleveranciers 2x stroom of 2x gas te ontvangen. U kunt wel via de ene energieleverancier gas ontvangen en via een ander stroom.
 • “Ik heb geen zin om met allerlei financieel uitzoekwerk te komen zitten, omdat de nieuwe energieleverancier de zaken niet op orde heeft.” Ook hier hoeft u niet bang voor te zijn. Wij vergelijken enkel energieleveranciers die een leveringsvergunning hebben bij de ACM (Autoriteit Consument en Markt). De ACM beschermt de consument en geeft alleen een leveringsvergunning wanneer energieleveranciers aan minimale eisen voldoen.
 • “Ik wil niet zonder stroom komen te zitten.” De nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat u overstapt wanneer uw huidige energiecontract afloopt (maximaal 90 dagen in de toekomst), of wanneer u zelf aangeeft te willen overstappen. Hiernaast is de netbeheerder verantwoordelijk voor de levering van de stroom en en gas. Dit betekent dat u niet zomaar zonder energie komt te zitten.

 

Waarom de energieprijzen vergelijken via www.deenergieprijzenvergelijken.com

 • Wij zijn 100% onafhankelijk. Het maakt voor ons dus niet uit naar welke energieleverancier u overstapt.
 • Energieleveranciers bieden via ons exclusieve kortingen aan waardoor we garanderen dat u de laagste prijs betaalt.
 • Gratis overstapservice; het enige wat u betaalt is een lagere energierekening in het vervolg.
 • We tonen prijzen inclusief alle kosten. U komt niet voor verassingen te staan.

Pak dus nu uw jaarafrekening erbij, zodat u nauwkeurig kunt gaan energieprijzen vergelijken!