photo-1567409378873-888d6fa7debc

Wat moet ik weten voordat ik een elektrische auto aanschaf?

Ben je in overweging om een elektrische auto te huren, leasen of misschien wel aan te schaffen? Het is verstandig om eerst research te doen, wat je allemaal moet weten over een elektrische auto. Hoe lang kan je bijvoorbeeld met de accu? Hoe zit het met de aanschaf van een laadpaal? En is het hebben van een elektrische auto daadwerkelijk beter voor het milieu dan een benzine– en dieselvoertuig. Wij geven antwoord op al deze vragen in dit artikel. Lees dus gerust verder.  

Wat is de gemiddelde actieradius van een elektrische auto? 

Je wil voor je werk of voor een andere afspraak graag in één keer van plek A naar B kunnen reizen. Met een elektrische auto moet je er rekening mee houdeals de afstand lang is dat je de reis misschien wel in etappes moet afleggen. De meeste elektrische auto’s hebben op het navigatiesysteem een handige functie om alle mogelijke laadpalen te weergeven op de route die jij wil afleggen. Ook zijn er tientallen apps die jou van veel informatie over laadpalen in Nederland of het buitenland kunnen voorzien. Maar je vraagt je natuurlijk af: hoeveel kilometer kan ik nou afreizen met een volle accu. De gemiddelde actieradius van een elektrisch voertuig ligt rond de 450km. Je kunt dus 450km afleggen met een volgeladen accu. Uiteraard verschilt dit per merk en elektrische auto.  

Wat zijn de kosten van een elektrische auto? 

Overweeg je om een elektrische auto te kopen, maar kom je erachter dat een elektrische auto duurder is dan een benzine- of dieselauto? De reden hiervan is dat het accupakket van een elektrische auto erg duur is. Op langer termijn is elektrisch rijden goedkoper in de brandstof. Dit compenseert dus de hogere aanschafkosten.  

Naar welke elektrische auto ben je op zoek? 

Ben je op zoek naar een auto in het middenklas-segment? De Kia e-Niro is een relatief goedkope auto met een uitstekende actieradius. Zoek je het iets hoger op? De Volkswagen ID3 is een auto wat zich echt kenmerkt als een Volkswagen, het prijssegment is iets hoger als dat van de Kia waardoor het ook langere afstanden kan afleggen met de accu.  

Hoe laad ik een elektrische auto? 

Een elektrische auto is eenvoudig te laden via een laadpaal. Je kunt ervoor kiezen dit thuis te installeren bij je huis. Ook zijn er heel veel mogelijkheden om je elektrische auto langs de snelweg op te laden, tegenwoordig innoveren bedrijven steeds meer en heb je de mogelijkheid om ook daar je auto op te laden. 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment