pexels-photo-157039

Besparen op je energierekening

Veel Nederlanders zijn bezig met het milieu en het klimaat. Op allerlei verschillende manieren proberen we met elkaar het klimaatakkoord te bereiken. Naast dat dit nodig is kan het verduurzamen ook helpen bij een lage energierekening. Door simpele routines in je leven te veranderen kun je al besparen. Maar ook door kleine aanpassingen door te voeren in je woning kan je energierekening behoorlijk lager worden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van sensoren of andere slimme gadgets. Ook kan het vergelijken van energie helpen met het verlagen van de rekening. Wanneer je een lagere prijs betaalt, ontvang je immers een lagere rekening.

Doorbreek je dagelijkse routines

Alle huishoudens kennen dagelijkse routines. Zo wordt de was vanuit de wasmachine standaard in de droger gestopt en de verlichting in de gang aangedrukt en brandend achtergelaten. Allemaal kleine dingetjes waar je eigenlijk nooit over nadenkt. Toch kan het veranderen van deze routines bijdragen aan je energiekosten. Ga voor jezelf eens na wanneer je iets doet of dit wel echt noodzakelijk is. 

Maak gebruik van energiezuinige producten

Door te investeren in energiezuinige producten kun je behoorlijk besparen. Alle hedendaagse producten met een stekker worden voorzien van een energielabel. Hieraan kun je afleiden of een product zuinig is of juist niet. Maar ook door logische dingen te vervangen in huis kun je enorm besparen. Controleer al je verlichting in huis en vervang deze voor LED verlichting of nog beter slimme led verlichting. Met slimme lampen heb je niet alleen verlichting die energiezuinig is, maar kun je ook slim bedienen en lampen uitzetten wanneer deze niet noodzakelijk zijn. Een goede fabrikant van slimme verlichting is Philips hue. Naast lampen heeft Philips ook accessoires die je nog beter helpen bij het besparen. 

Slimme accessoires voor een slim huis

Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van slimme gadgets. Niet alleen verlichting, maar ook andere slimme oplossingen. Zo zijn er slimme stekkers, thermostaten en accessoires die je helpen met besparen. Door al deze smart home producten samen te voegen automatiseer je veel routines. Zo koppel je een bewegingssensor aan je verlichting en schakelen je lampen automatisch weer uit als er geen beweging wordt gedetecteerd.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *