Energie besparen met raamfolie!

Wordt het tijd om te besparen op je energie rekening? Dan is het goed om eens te kijken naar de mogelijke manieren. Één manier om dit te doen is door je huis goed te isoleren. Er zijn verschillende manieren van isoleren. In dit artikel vind je informatie over het gebruik van zonwerende folie.

Zonwerende folie op je ramen plakken is een manier van energie besparen. In de warme zomermaanden zorgt het voor zonwering en dus dat het minder snel warm wordt in huis. Het folie kan maar liefst zorgen voor zo’n 2 tot 5 graden koeler. Op die manier hoef jij de airco of ventilator dus minder vaak aan te zetten en bespaar je op je energierekening.

Raamfolie als isolatie

In de koele maanden van het jaar zorgen de meeste zonwerende raamfolies ook meteen voor isolatie. De warmte van je woning verlaat minder snel je huis. Informeer goed naar de specificaties van een zonwerende folie om erachter te komen of het zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden voor het gewenste doel zorgt. Heb je een raamfolie met isolerende werking dan zal je al gauw merken dat je ook daarmee een verschil kan maken op de energierekening. De verwarming in huis hoeft er tenslotte minder moeite voor te doen om de gewenste temperatuur te behouden.

Zonwerend folie is verkrijgbaar in verschillende maten en in verschillende varianten, zo is het ene folie donkerder dan het andere en zijn er zelfs folies verkrijgbaar met een leuk printje erop. Folie met one-way effect? Sommige zonwerende raamfolies hebben een one-way-vision effect waarbij je wel naar buiten kunt kijken maar er kan niet naar binnen gekeken kan worden. Ideaal!

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment