vlonderplanken

Vlonderplanken bestellen online?

Wil jij binnenkort ook aan de slag met een vlonder in je tuin? Dan dien je op voorhand natuurlijk wel te weten waar je aan begint, vooral wanneer je hier zelf nog geen ervaring mee hebt. In ieder geval kunnen we je verzekeren dat je op de juiste website terecht bent gekomen, want in dit blogartikel gaan we je een aantal handige tips meegeven die jou gaan helpen bij het aanleggen van een vlonder in je tuin.

Tip 1: Zorg voor een goede fundering

Een goede fundering is het halve werk zeggen ze weleens en wij kunnen je dan ook verzekeren dat dit meer dan waar is. Zonder een stevige fundering en/of ondergrond is het namelijk onmogelijk om een stevige vlonder aan te leggen. De vlonder kan dan gaan verschuiven en uiteindelijk instabiel worden en instorten. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten en zorg daarom voor een goede fundering door bijvoorbeeld gebruik te maken van hardhouten palen.

Tip 2: Gebruik voldoende onderliggers

Hierboven hadden we het natuurlijk al even over de stevigheid van je vlonder. Door te zorgen voor een goede fundering kom je een heel eind, maar daarnaast is het ook nog mogelijk om je vlonderplanken te ondersteunen door middel van onderliggers. Deze onderliggers plaats je onder de vlonders en voorkomen dat de vlonder door gaat hangen en uiteindelijk onstabiel wordt. Vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in verschillende diktes en vraag dan ook om advies wanneer je niet weet welke maat je precies moet hebben.

vlonderplanken

Tip 3: Zorg voor voldoende ruimte tussen de planken

Vlonderplanken kunnen tijdens koude en warme dagen krimpen en uitzetten en daarom is het van groot belang dat je genoeg ruimte tussen de planken bewaard. Wanneer je dit niet doet zullen de planken al snel tegen elkaar aankomen met als gevolg dat de planken kunnen kromtrekken of in het ergste geval zelfs loskomen. De ruimte die je tussen de planken dient te hanteren is afhankelijk van de breedte van de planken. Vraag dit na bij de winkel waar je de planken aanschaft.

Tip 4: Een afschot

Door gebruik te maken van een afschot is het mogelijk om water dat op de vlonder blijft liggen af te voeren. Een vlonder dien je namelijk waterpas te leggen, maar hierdoor is het vrijwel onmogelijk om het water af te voeren zonder afschot.

Tip 5: Roest voorkomen

Roest is te voorkomen doordat je gebruikt maakt van de verkeerde schroeven. De vlonder ligt het gehele jaar buiten en dus is het een vereiste dat je gebruik maakt van roestvrijstalen schroeven.

Tip 6: Het onderhoud

Het liefst wil je natuurlijk dat je vlonder zo lang mogelijk meegaat. Daarom raden we je aan om de vlonder eens in de zoveel tijd te onderhouden. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van speciale olie die het hout soepel houdt en daarnaast beschermt tegen verschillende weersinvloeden.

Wanneer je bovenstaande tips toepast hebben wij er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met jouw vlonder!

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment